Nyhetsbrev Februari 2012

Bild på frostade kvistar

Vintern anlände nu i januari (28 december var det +10 grader)

Container på gång!! Den kommer den 17 februari och flyttas den 20 februari. Kom ihåg! Inge elskrot och inget miljöfarligt avfall får kastas i containern.

VIKTIGT!! Vilundagymnasiet skall rivas och det är påbörjat. Vecka 6, 7 och 8 har Polisen skarpa spräng- och skjutövningar i lokalerna innan de rivs. Detta betyder att en hel del skott och sprängljud når oss. Det finns ingen anledning till oro när ni hör skottlossning i närområdet. Polisen har en mycket sträng planering och säkerhetspersonal på plats. Se efter barnen. Polisövning kan även förekomma nattetid vid ett eller två tillfällen. 

Vi har haft problem med värmen i huskroppen med nr. 68-71. Johansson Rör AB samt Panter Fastighetsförvaltning har jobbat hela januari med detta. Cirkulationen i systemet är ökad och värmen höjd 2 grader. Det borde lösa problemet.

Äggkastning på fönster har förekommit på minst fyra adresser vid samma tidpunkt. Kav. 89, 94, 53, 65. Det verkar troligt att någon yngre förmåga promenerat genom området och gjort sig skyldig till detta. Låt oss hålla ögonen öppna och hjälpa varandra.

Stamspolningen är näst intill klar. Några få lägenheter kvarstår . Efter spolningen kommer anlitat företag att filma vårt avlopp system för att få grepp om livslängden på systemet. Vi tror inte längre att ett stambyte i fastigheten är nödvändig 2020 och önskar få detta bekräftat av film och besiktningsman.

Parkering på området har ökat och vi har talat med Q-Park att öka sin närvaro i området. Det är förstås tillåtet att lasta och lossa med bil i området. All annan parkering kommer att bötfällas.

Avslutningsvis har vi haft ett tråkigt, mycket farligt och kostsamt tillbud i föreningen. Ungdomar har vid nyår tryckt in en smällare i radonröret hos en av våra medlemmar. Resultatet blev nästan katastrof med utryckning av brandkår, polis och en mycket olycklig otrygg granne. Kostnaden för reparationen blev ungefär 70 000:- SEK . Det är bra om vi hjälps åt att hålla koll på vem som rör sig i vårt område. Det hade varit mer rättvist om den som orsakat skadan hade fått betala för det. Föreningen hade tveklöst anmält och stämt den skyldige om vi hade haft ögonvittnen för händelsen. Vi kommer förstås se över samtliga radonanläggningar för att justera utrustningen så att detta inte upprepas.

Till sist lite gröna vårtankar. Utomhusgruppen sitter nu och planerar för föreningens första vårstädning. Var beredd med dina gröna fingrar!

Varma Hälsningar Styrelsen för BRF Glädjen